+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Micro USB kabel

De micro USB kabel is een kabel die voornamelijk wordt gebruikt om android telefoons op te laden. Naast opladen heeft de micro USB kabel nog erg belangrijke functie, het verbinden van de smartphone aan een laptop. Door de verbinding te leggen tussen een laptop en smartphone kunt u verschillende soorten dingen doen met uw telefoon. 

Het overbrengen van gegevens is een belangrijk functie van de micro USB kabel, door gegevensoverdracht kunt u meerdere bestanden naar uw computer verzenden en heeft u weer meer opslag en ruimte over voor andere bestanden. U kunt met de kabel ook gemakkelijk een software-update uitvoeren via uw laptop. Per smartphone verschilt het welke software u heeft, via de micro USB kunt u gemakkelijk een update uitvoeren. Door de USB kabel in uw telefoon en laptop te doen gaat uw laptop op zoek naar uw smartphone, vervolgens herkent de laptop hem en kunt u gemakkelijk bestanden overzetten en laad de uw telefoon zelfs op. 

Micro USB kabel varianten

De micro USB kabel is in verschillende varianten beschikbaar, zo is er een kabel van usb naar HDMI en nog veel meer verschillende varianten. Op dit moment gebruikt alleen android en Windows de micro usb kabel maar in de toekomst zal Apple deze kabel ook moeten gebruiken. Vanaf 2017 moeten alle oplaadkabels van een smartphone universeel zijn. Dit betekend dat het niet uit maakt wat voor smartphone u heeft, alle kabels passen in uw telefoon en hierdoor zit u niet met het probleem dat niemand de zelfde kabel heeft. Per laptop verschilt het hoe snel de kabel kan zijn op gebied van snelheid, als uw laptop peen USB 3.0 ingang heeft dan kan het zijn dat de gegevensoverdracht zo gedaan is. Ook kan het zijn dat u alleen maar een 2.0 ingang heeft op uw laptop, dit is wat minder snel. Vaak bepaald de lengte van een kabel ook de snelheid. 

Verschillen in USB kabels

USB kabels zijn er enorm veel, verschillen is USB kabels zijn er dan ook zeker. Zo zijn er verschillen in grootte en kleine usb kabels maar zijn er ook verschillen in soorten aansluitingen. Verschillende soorten aansluiting zorgen er voor dat u gemakkelijk verschillende apparaten kan verbinden met elkaar en daardoor meer mogelijkheden creëert met uw apparaten. Zo zijn er bijvoorbeeld USB kabels die worden omgezet naar een HDMI aansluiting, hierdoor kunt u gemakkelijk bijvoorbeeld uw smartphone aansluiten op een TV. Het voordeel van verschillen in USB kabels is dat er eindeloos gecombineerd kan worden. Zo kunt u verschillende apparaten met verschillende in en uitgangen gemakkelijk met elkaar verbinden. 

Aansluiting met verschillende USB kabels

Het is erg belangrijk om te kijken naar wat voor USB kabel u neemt. Als aller eerst kijkt u naar de aansluitingen die u nodig heeft. Door te kijken naar uw twee verschillende apparaten die u wilt aansluiten kunt u gemakkelijk weten welke kabel u nodig heeft. De kabel kunt u bijvoorbeeld nodig hebben voor een tv en smartphone. U kunt dan gemakkelijk een USB naar HDMI kopen, let wel op dat u een ingang of uitgang neemt (afhankelijk van uw aansluitingen) 

Meerdere apparaten op 1 apparaat aansluiten

Door een usb kabel te kopen met meerdere uitgangen aan de andere kant van de kabel kunt u verschillende apparaten aansluiten. Zo is het mogelijk om een beamer aan te sluiten op een laptop en daarbij nog een jack kabel in te pluggen in een AUX ingang. Per apparaat verschilt dit natuurlijk weer en moet u goed kijken naar het soort apparaat en naar het soort ingang dat u nodig heeft. Nadat u goed weet welke ingangen u heeft kunt u de juiste kabel uit kiezen en gebruiken om vervolgens de apparaten te verbinden met elkaar. 

Toepassing micro USB kabel

toepassing micro usb kabel: wat kan de micro usb kabel allemaal naast alleen opladen en wat voor toegevoegde waar heeft het voor een IPhone? 

De micro USB kabel is een standaard oplaad kabel van Android en Windows smartphones, naast opladen is de micro usb kabel nog tot veel meer toe in staat. Zo is het erg handig als u gegevens wilt overdragen naar uw laptop of PC. U kunt de usb kabel dus gebruiken voor gegevensoverdracht maar ook om verschillende updates uit te voeren, zoals een software update. Niet elke smartphone kan automatisch updaten, vaak moet dit dan via de laptop gedaan worden. Met de micro usb kabel kan dat erg gemakkelijk, en kunt u de laatst software update installeren op uw smartphone. 

U stopt de micro usb uitgang in de ingang van uw smartphone en de usb uitgang doet u in de USB ingang van uw laptop of PC. Zodra de laptop of PC de smartphone herkent moet u vaak een programma installeren van het merk telefoon dat u heeft. Daarna kunt u gegevens overbrengen en updates uitvoeren. 

Toepassing micro usb kabel op Iphone

In 2017 moeten alle smartphones voorzien zijn van een universele ingang. Deze ingang moet van zowel Android, Windows en Apple het zelfde zijn. Door dit te doen zijn er allemaal dezelfde soort opladers en zal men niet meer last hebben dat de oplader niet meer past. Op dit moment wordt de micro usb kabel het meest gebruikt over heel de wereld, dit is dan ook de voornaamste reden dat de micro USB kabel gebruikt gaat worden. 

Varianten micro usb kabel

De micro USB kabel is ook te verdelen in verschillende varianten, zo is er van micro USB naar hdmi. Het zal niet de beste kwaliteit zijn maar het is een zeer leuke toepassing die de micro usb kabel heeft.