+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Ethernet kabel

De ethernet kabel is een kabel waarmee u verbinding legt tussen uw router en ander apparaat die internet nodig heeft, zoals een computer of WIFI stereo. Zorg dat de ethernet kabel op de router is aangesloten en dat u de juiste ingang heeft gekozen. Als de kabel in de router zit kunt u de andere kant van de kabel aan een extern apparaat toevoegen, zoals uw laptop. Per ethernet is het verschillend wat de snelheid is, hoe duurder hoe sneller is vaak het geval. Wilt u het beste uit uw router (internet) halen dan is het verstandig om te kijken wat de snelste kabel is, zo kunt u het optimale uit uw internet halen, dit is fijn want hiervoor betaald u ook.

Verschillende aansluitingen van de Ethernet kabel

Door verschillende aansluiting op apparaten is het belangrijk dat u goed kijkt naar wat voor kabel u koopt. Het is verstandig om te kijken naar wat voor ingangen u heeft en daarna het soort kabel te bepalen. Daarnaast zijn ethernet kabels te onderscheiden in stugge en losse kabels. De stugge kabel (ook wel installatiekabel genoemd) wordt vaak gebruikt om grotere afstanden af te leggen tussen een router en ander apparaat die internet nodig heeft. De stugge kabel is steviger en gaat langer mee in vergelijking met de losse kabel. De losse kabel (ook wel patch kabel genoemd) is wat losser en meer flexibel. Elke kabel heeft verschillende eigenschappen, zo kan de stugge kabel wat voor afstand afleggen zonder kwaliteitsverlies en kan het goed door muren en plafonds heen. De losse kabel is wat makkelijker te buigen en kan makkelijker bochten maken zonder kapot te gaan. Het is dus verstandig om vooraf te kijken waar u precies de kabel gaat neerleggen en waarvoor u hem gebruikt, dit kan nog best verschillen per kabel. 

Verschillen Ethernet kabels

Verschillen in ethernet kabels zijn er enorm. Het is dus goed om te kijken wat voor ethernet kabel u koop en waarvoor u hem gaat gebruiken. Per ethernet kabel zijn er voornamelijk verschillen in lengte, snelheid en soort kabel. Als aller eerst moet er goed worden gekeken naar waarvoor u de kabel gaat gebruiken, waar u de kabel aanlegt en welke apparaten u wilt verbinden met het internet. Voordat u  begint met het uitzoeken moet u eerst weten hoe lang de kabel moet zijn en welke snelheid om minimaal wilt, dit is belangrijk bij een aankoop van een ethernet kabel. Verschillen in ethernet kunnen groot zijn maar ook erg klein, daarom moet u goed kijken voordat u besteld. 

Grote verschillen ethernet kabels

Het grootste verschil van een ethernet kabel is de snelheid, elke ethernet heeft een andere snelheid. Als u het optimale uit uw internet wilt halen is het belangrijk om te kijken naar hoe snel internet u heeft en daarna te bepalen wat voor kabel u gebruikt. Naast snelheid is het verschil tussen een stugge en losse kabel erg belangrijk. 

Stugge ethernet kabel

Een stugge ethernet kabel wordt ook wel een installatiekabel genoemd. Dit is een wat stevige kabel die een lange afstand kan afleggen zonder dat het kwaliteit verliest. Ook is deze kabel goed bestemd om door een meer en plafond heen te gaan. Het is bij deze kabel niet aan te raden om haakse bochten te maken, het kan zijn dat de kabel breekt of uitscheurt. 

Losse kabel

De losse kabel wordt ook wel de patchkabel genoemd. Deze kabel kan gemakkelijk bochten maken en is wat flexibeler dan de stugge kabel. De losse kabel is ook gemaakt van kleine dunne koperen draadjes, daardoor is het geen probleem om haakse bochten met de kabel te maken. Met hele grote afstanden kan deze kabel wel sneller kwaliteit verliezen. 

Gebruik ethernet kabel

Het is niet moeilijk: ‘’gebruik ethernet kabel’’ het is zelfs heel eenvoudig maar toch zijn er kleine dingen waar u op moet letten als u de ethernet kabel gaat gebruiken. Bij het aanleggen van een ethernet kabel kijkt u bijvoorbeeld eerst wat voor kabel u nodig heeft. Moet u een grote afstand afleggen van de router naar het gewenste apparaat? Dan kunt u het best gebruik maken van een stugge kabel. Hoeft u geen grote afstand af te leggen maar wel veel bochten moeten maken dan is het verstandig om een losse kabel aan te schaffen. 

Het aansluiten van 2 apparaten (in dit geval een router en een apparaat die voorzien moet worden van internet) is erg gemakkelijk, u kunt de kabel zo inpluggen en u heeft internet. De voorbereiding is uitermate belangrijk, als u niet weet waar de kabel heen moet en waarvoor u hem wilt gebruiken is het lastig kiezen. 

Gebruik ethernet kabel in huis

In huis is het vaak handig om een ethernet kabel te gebruiken voor uw computer of tegenwoordig voor uw smart tv. Bij het aanleggen van een ethernet kabel kijkt u eerst naar waar de kabel naar toe gaat. Legt de kabel een lange afstand af naar boven toe bijvoorbeeld dan is het handig om een stugge kabel te nemen, deze is stevig, gaat lang mee en verliest heel weinig kwaliteit. Heeft u een kabel nodig naar de andere kant van de woonkamer dan is het verstandig een losse kabel te nemen, deze kabel kan veel bochtjes maken er verliest geen kwaliteit en snelheid als de afstand niet te groot wordt. De losse kabel is een stuk flexibeler dan de stugge kabel en kan dus gemakkelijk draaien, in tegenstelling tot de stugge kabel die vooral rechte stukken aflegt en niet te mag draaien anders kan de kabel breken of afscheuren.