+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

VGA naar HDMI verloopkabel

VGA naar HDMI verloopkabel. Sluit een HDMI scherm aan op een VGA uitgang van bijvoorbeeld je laptop of PC.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad, leverbaar binnen 1 week

44,99
Delock

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 2948 beoordelingen

Mathias Zegen : "Was al wel bekend met dit bedrijf bij het zoeken naar diverse zeldzamere kabels en niet veel gebruikte connectoren en adapters. Dit keer was het iets klein VGA connector male naar VGA female om een VGA kabel te gebruiken als doorlus kabel voor Voodoo VGA kaart. Webshop zeer goed en overzichtelijk aanbod zeer veel en gespecialiceerd. Ik hoop hier vaker te komen"

13 jun. 2019

Anoniem: "Razendsnelle levering heel fijn."

13 jun. 2019

Anoniem: "goed"

13 jun. 2019

 

Product Omschrijving

Details

Verloopkabel van VGA naar HDMI toe. Zet ook het geluid om naar een HDMI signaal.

Hoe sluit ik een HDMI beeldscherm aan op VGA aansluiting?

Met dit kabeltje kan je een PC of laptop met een VGA uitgang aansluiten op bijvoorbeeld een monitor, TV of beamer met een HDMI ingang. Dit kabeltje heeft een chip die het VGA signaal om kan zetten naar een HDMI signaal. Ook kan het kabeltje geluidsignaal uit een stereo jack aansluiting, waar je meestal een koptelefoon op aansluit, omzetten naar een HDMI signaal. Het kabeltje haalt de benodigde voeding uit een USB aansluiting van de PC of laptop.
Let op dat als je het geluid ook over wilt zetten, dat de jack uitgang van je PC/laptop ook dicht bij de VGA aansluiting moet zitten. Laat je niet misleiden door een optimistische lengte van 23 centimeter van het jack kabeltje; 23 centimeter is korter dan je denkt.

Waarom dit kabeltje?

Dit kabeltje is praktischer ten opzichte van een losse converter; hij is makkelijker mee te nemen en haalt zijn voeding uit een USB signaal in plaats van uit een stopcontact. Bij een converter heb je ook nog een losse VGA kabel nodig; bij dit kabeltje heb je die niet meer nodig omdat je dit kabeltje direct op de VGA aansluiting van je computer aansluit.

Specificaties VGA naar HDMI

• Connectoren: Input: 1 x VGA male
1 x Stereo jack 3 pin male (audio)
1 x USB type A male (voeding)
Output: 1 x HDMI 19 pin female
• Maximale resolutie: 1920 x 1080 (afhankelijk van de monitor en het systeem)
• HDCP compliant
• Lengte (bij benadering):
VGA naar HDMI: ca. 23 cm
USB: circa 23 cm
Stereo jack: circa 23 cm
• LED indicator lampje voor voeding en activiteit
• OS onafhankelijk, geen installatie van driver benodigd.

Systeemvereisten:
• Monitor/TV of ander beeldapparaat met een vrije HDMI ingang
• PC of laptop met een vrije VGA uitgang
• PC of laptop met vrije USB aansluiting
• Optioneel: vrije stereo jack uitgang voor het geluid
Zelf nog bijbestellen:
HDMI kabel voor tussen dit verloopkabeltje en de monitor/TV

VGA naar HDMI-converter

De toepassingen VGA (Video Graphics Array) en HDMI (High Definition Multimedia Interface) zijn ontwikkeld om beeldsignalen te verzenden naar beeldschermen. VGA is sinds 1987 op de markt en de voorganger van HDMI wat op de markt is sinds 2002. HDMI is de duidelijke opvolger van VGA want het bracht meteen al veel verbeteringen met zich mee. HDMI werd als eerste vooral gebruikt bij televisies, later pas werden ook laptops en computers uitgerust van HDMI-aansluitingen. Tegenwoordig zie je steeds meer HDMI-aansluitingen op televisies en steeds minder vaak is er een VGA-aansluiting aanwezig. Ditzelfde geldt voor laptops en computers. Bij een oudere computer kun je de VGA-aansluitingen natuurlijk wel nog tegenkomen. Hoe moet je dan een verbinding maken tussen een computer met alleen VGA en een beeldscherm met alleen HDMI? Deze verbinding kun je maken door middel van een VGA naar HDMI-converter.

Werking en andere benodigdheden bij een VGA naar HDMI-converter

Een converter is in het Nederlands een omvormer. Je kunt dus wel zeggen dat een VGA naar HDMI-converter een signaal omzet naar een ander signaal. Dat is hierbij ook nodig, want VGA maakt gebruik van analoge signalen en HDMI maakt gebruik van digitale signalen. De toepassingen VGA en HDMI kunnen het signaal namelijk zelf niet omzetten en er wordt bovendien ook nog eens gebruik gemaakt van andere pluggen.

Voeding

Een VGA naar HDMI-converter heeft in alle gevallen voeding nodig om te kunnen werken. In tegenstelling tot een HDMI naar VGA-converter (precies andersom) wordt dit niet meteen uit het apparaat gehaald. Bij een VGA naar HDMI-converter wordt er vaak een USB-kabeltje bijgeleverd om de converter van voeding te voorzien. In sommige gevallen zit het kabeltje al meteen vast. Als het er niet bijgeleverd wordt, dan wordt dat duidelijk in de productomschrijving en moet dit kabeltje nog aangeschaft worden. 

Geluid

HDMI ondersteunt wel gelijktijdig geluid, maar VGA niet. Om jezelf dus te voorzien van geluid bij VGA moet je een apart kabeltje gebruiken om dit te realiseren. In veel gevallen zit dit al gelijk aan de converter, maar soms is dit niet het geval en dan moet je er eentje los aanschaffen. Als het al vastzit aan de converter dan wordt het geluidssignaal via de HDMI-kabel verder getransporteerd.

VGA naar HDMI via DVI

Een verbinding van VGA naar HDMI is alleen mogelijk via een converter. Soms krijgen wij de vraag of het ‘echt niet mogelijk is om het met DVI als tussenstation te realiseren’. Een logische vraag, want het scheelt je al snel 10 tot 15euro. Het is alleen niet mogelijk. DVI mag dan wel met analoge en digitale signalen kunnen werken, het kan het signaal alleen niet omzetten en dat is precies nodig bij VGA naar HDMI.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Lengte 0,2 meter
Connector A Type VGA
Connector A geslacht Male
Connector B Type HDMI A
Connector B geslacht Female

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer