+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

ROLINE S/FTP netwerkkabel grijs - CAT6a LSZH - 30 meter


  • Geschikt voor professionele en industriële toepassingen.

  • Buigbaar dank zij de aangespoten speciale tule met knikbescherming.

  • Als rangeerkabel in patchkast of als apparaat aansluitkabel in LAN te gebruiken.

  • Elke component Level kabel is 100% getest volgens TIA/EIA-568-B.2-1

  • Opbouw: 8 aders massief, geschikt voor PoE (Power over Ethernet)

  • Impedantie: 100 Ohm.10GBit/s Data overdracht

  • LS0H: Halogeenvrij, vlam vertragend, rookarm.

Beschikbaarheid: Niet op voorraad, leverbaar binnen 1-3 dagen

37,99
Roline

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 3065 beoordelingen

Jan van der Kaaij: "Geweldige service uitstekende communicatie en afhandelin van verkeerde levering."

3 dec. 2019

anonymous: "snelle en accurate levering"

1 dec. 2019

anonymous: "cat6 besteld"

27 nov. 2019

 

Product Omschrijving

Details

Producent ROLINE
Produkt groep Twisted Pair Kabel
Produkt type S/FTP Patchkabel
Kleur grijs
Lengte 30 m
Afschermings type PiMF
Overdracht kwaliteit Cat6A / Class EA
Aantal aders 8
Kabel type massief
Crossed nee
Kabel LSOH ja
Connector type RJ45 Standaard
Technische bijzonderheden Snagless connectoren, 10GBit/s

30 meter ethernet kabel

Internet is overal en moet overal zijn tegenwoordig. In de meeste gevallen biedt wifi een oplossing, maar in sommige situaties is dit te onstabiel of te traag. Een ethernet kabel is dan een betere oplossing. Hiermee voorzie je jezelf namelijk van een stabiele en snelle verbinding. Een ethernet kabel wordt in de volksmond vaak internet kabel genoemd.

Deze ethernet kabel heeft een lengte van 30 meter. Handig voor gebruik in bedrijfspanden of thuis als je een vaste internetverbinding wilt hebben op een afstand van maximaal 30 meter van uw meterkast. Heb je meer interesse in een kortere ethernet kabel? De mogelijkheid 20 meter is er ook. Heeft u apparaten die binnen 20 meter van de meterkast verwijderd zijn? Dan is het verstandig om een ethernet kabel van 20 meter aan te schaffen om zo de kans op het verlies van signaalsterkte te verminderen.

Een ethernet kabel zorgt voor stabiliteit en snelheid

Internet wordt gebruikt om een verbinding tussen computers op te zetten, ook wel LAN (Local Area Network) genoemd. LAN’s worden het meest gebruikt in grote gebouwen waar veel computers aanwezig zijn. Denk hierbij aan scholen, bedrijven en overheidsinstellingen. Maar zoals gezegd, het internet moet sneller en stabieler. Ook bij particulieren thuis. Het gebruik van apparaten die verbonden kunnen worden met het internet groeit namelijk met de dag.

Deze ethernet kabel van 30 meter is betrouwbaar in zijn snelheid en stabiliteit. Vandaar dat deze uitermate geschikt is om te gebruiken in huishoudens om uw computer, Smart TV, Smart printer en alle andere slimme apparaten met het internet te verbinden.

Diverse afschermingsvormen van de ethernet kabel

Bij ethernet kabels wordt gebruik gemaakt van ‘twisted pair cables’. Dit zijn twee-aderige kabels waarbij de aders rond elkaar zijn gewonden. Doordat de aders om elkaar gewonden zijn, wordt elektromagnetische interferentie (“overspraak”) vermeden. Er zijn diverse categorieën van kabels, dit hangt af van de hoeveelheid windingen per meter. Des te meer windingen, des te minder overspraak kan optreden.

Er zijn verschillende vormen van afscherming waardoor elektromagnetische interferentie gereduceerd wordt, namelijk de afschermingvormen ‘unshielded twisted pair (UTP)’, ‘shielded twisted pair (STP)’ en ‘foiled twisted pair (FTP). ‘Unshielded twisted pair’ heeft geen elektromagnetische afscherming. Deze afschermingsvorm wordt het meeste gebruikt in de telefonie en voor computernetwerken. ‘Shielded twisted pair’ heeft daarentegen wél een elektromagnetische afscherming per aderpaar. Dit heeft daardoor ook minder last van elektromagnetische interferentie. ‘Foiled twisted pair’ is hetzelfde als een ‘unshielded twisted pair’, maar heeft een extra folie om de aders heen. Hierdoor is deze vorm van afscherming dus wel ‘shielded’. Door deze vorm van ‘shielding’ wordt de elektromagnetische interferentie in de kabel gereduceerd.

Met een lengte tot 30 meter is een UTP kabel goed genoeg, maar de keuze om voor STP of FTP kabels te kiezen is ook mogelijk.

Welke RJ45 connector moet er op deze ethernet kabel?

Een RJ45 (Registered Jack) is een 8-polige connector. Deze connector wordt het meest gebruikt voor ethernetverbindingen, ook wel internetkabels, en ISDN-telefonie. Een gewone, gangbare RJ45 connector kan gebruikt worden voor deze ethernet kabel. Bij een internetverbinding tot 100 megabit zijn pennen 1, 2, 3, en 6 van belang.  Dit zijn de kleuren groen, wit/groen, oranje en wit/oranje. Er kan dus volstaan worden met een vier-aderige internet kabel in de meeste situaties. De meeste ethernet kabels hebben daarentegen acht aders. Acht aders zijn namelijk van belang bij een gigabit-ethernet connectie. Deze vorm van internet wordt vooral gebruikt in grote bedrijfsnetwerken om de verschillende delen van het bedrijfsnetwerk met elkaar te verbinden. 

DOWNLOADS

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Grijs
Lengte 30 meter
Connector A Type RJ45
Connector A geslacht Male
Connector B Type RJ45
Connector B geslacht Male
Netwerk categorie CAT 6a
Afscherming netwerkkabel S/FTP (Beste keus)
Levertijdindicatie 3

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer