+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Netwerkkabel

Met een netwerkkabel kunt u gemakkelijk uw computer, laptop of tv op het internet aansluiten. Een netwerkkabel wordt ook wel een patchkabel of internet kabel genoemd en zijn in verschillende maten en soorten verkrijgbaar. Voordat u een keuze maakt in snelheid dient u te kiezen tussen een UTP kabel en een FTP kabel. UTP staat voor unshielded twisted pair. Het verschil tussen UTP en FTP is dat UTP niet beschermt is met een laagje folie en FTP wel. UTP kabels worden veelal gebruikt boven de grond en FTP onder de grond. De meest gebruikelijke netwerkkabel voor thuis is de CAT5e en de CAT6 kabel. Uiteraard biedt Kabeltje.com ook de andere categorieën kabels aan. Los van de verschillende categorieën kabels bieden wij ook glasvezelkabels aan. Door middel van deze kabels kunt u zelfs nog sneller internetten. Om de juiste kabel te kiezen is het belangrijk om te weten waarvoor u de kabel nodig hebt. Het verschilt per kabel hoe snel de gegevensoverdracht is en hoeveel de kabel tegelijkertijd aankan.

Producten 1 tot 50 van 330 totaal

per pagina zien

Producten 1 tot 50 van 330 totaal

per pagina zien

Gebruik netwerkkabel

De meest gebruikelijk netwerkkabels zijn de UTP kabels. Dit betekend dat de kabel geen elektromagnetische afscherming heeft. Naast de UTP is er ook nog een ander soort netwerkkabel, dit is de FTP kabel. De FTP kabel is het zelfde als de UTP kabel alleen zit er een folie laagje omheen voor extra bescherming. Tussen de netwerkkabels zijn ook nog soorten categorieën, zo heb je de CAT5e en de CAT6 kabels. Allebei de netwerkkabels zijn geschikt voor thuisgebruik. De CAT5e en de CAT6 zijn allebei geschikt om snelheden te halen tot 1000Mbs alleen kan de CAT6 meerdere data tegelijkertijd verzenden (250 mHz). Een goede kwaliteit kabel is 100% van koper gemaakt, hierdoor haalt de netwerkkabel de hoogste snelheden en de beste kwaliteit. De netwerkkabels zijn beschikbaar in verschillende maten, zo zijn er netwerk kabels van 0,25 meter t/m 305 meter. Naast kabels hebben wij ook pluggen adapters enzovoort, die nodig kunnen zijn voor de juiste aansluiting of verbinding van de netwerkkabel, per device waarop u uw kabel aansluit kan dit anders zijn. Zo kan het zijn dat uw tv bijvoorbeeld geen normale netwerkingang heeft, daarvoor is het handig dat u deze kan omzetten of dat u een kabel koopt met twee verschillende uitgangen. Vaak wordt een device verbonden met een router voor een snellere verbinding of omdat het wireless signaal van de wifi niet sterk genoeg is. Kijk bij de specificaties van het product om te bepalen wat u nodig heeft.

Welke kabel heb ik nodig?

Na alle informatie bovenstaand begrijpen we dat uw brandende vraag wellicht nog niet beantwoord is. Om deze reden leggen we in dit kopje uit waar u op moet letten bij het kiezen van een netwerkkabel. Ten eerste dient u uw situatie in kaart te brengen. Werkt u thuis veel op de computer? Hoeveel moet tegelijk gebruik kunnen maken van uw netwerk? Daarna is het belangrijk om de afstand te bepalen van de router (beginpunt) tot de gewenste computer (eindpunt). Het komt vaak voor dat mensen de afstand onderschatten. Dit komt door het feit dat de netwerkkabel een andere route aflegt dan in eerste instantie gedacht is. U wilt immers ook niet dat de kabel (teveel) in het zicht is.