+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Aanbieding

Krimptang voor RJ45 - RJ11 - RJ10 blauw

Krimp 3 verschillende types modulaire connectors op een kabel met deze multifunctionele, modulaire krimptang. Geschikt voor RJ45, RJ12, RJ11. Onmisbaar gereedschap als je netwerkkabels gaat aanleggen.


Nog maar 2 over

Delivery Time:Beschikbaarheid: Op voorraad, indien voor 22.00 uur besteld, morgen in huis

Normale prijs: 12,99

Aanbieding 9,99

Valueline

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 2990 beoordelingen

Donny: " "

17 jul. 2019

Ivo: "Gewoon prima."

17 jul. 2019

Joop Guldenmund: "Goede kwaliteit prijsverhouding"

17 jul. 2019

U heeft wellicht ook interesse in de volgende product(en):

Product Omschrijving

Details

Eigenschappen krimptang

• Inclusief meerdere mesjes om kabels te snijden en te strippen voor het krimpen
• Eenvoudig te gebruiken
• Duurzaam gebouwd, voor intensief gebruik.

Ethernet kabel tang

Voor een vaste internetverbinding heb je ethernet kabels nodig. Deze kabels worden ook wel in de volksmond internetkabels genoemd. Binnen de ethernet kabel kun je nog kiezen om een kabel te kopen mét RJ-45 plug maar ook zonder plug kun je kiezen. Je koopt een ethernet kabel zonder plug als je deze wilt aansluiten aan een wandcontactdoos of switch of een ethernet kabel precies op de gewenste lengte wilt maken. Echter is dan één kant van de kabel ook niet voorzien van een plug. Deze zul je er zelf op moeten monteren. Hier zijn een aantal stappen voor nodig en een aantal tools kunnen zeer handig zijn, zoals bijvoorbeeld de ethernet kabel tang.

Zelf je ethernet kabel van een RJ45 plug voorzien

Allereerst is het nodig om de te gebruiken hulpmiddelen klaar te leggen. Dit zijn de ethernet kabel zelf, RJ45 pluggen, een ethernet kabel tang en een mesje of kabelstripper. Verder is er geen materiaal nodig.

De eerste stap is om met het mesje of met de kabelstripper de netwerkkabel voor één centimeter te strippen, zodat de acht aders zichtbaar worden. Deze stap kan in sommige gevallen ook gemaakt worden met een ethernet kabel tang; goede tangen hebben namelijk een mes erop zitten. Mocht je deze in bezit hebben of van plan ben om aan te schaffen, dan is dit het handigste hulpmiddel. Op deze manier heb je namelijk in één beweging de kabel gestript en op de juiste lengte.

Na het strippen van de kabel zullen er acht aders zichtbaar zijn. De tweede stap is om de aders in de juiste volgorde te leggen. Dit kan volgens twee protocollen, namelijk het protocol T-568A en T-568B. Als voorbeeld: protocol T-568A moet met de plug zijn clip omhoog op de volgende manier van links naar rechts neergelegd worden:
Groen gestreept, groen, oranje gestreept, blauw, blauw gestreept, oranje, bruin gestreept, bruin.
Als je aan beide kanten een plug gaat monteren, dan is het van belang dat bij beide pluggen hetzelfde protocol gebruikt wordt. Als dit niet het geval is, zal de netwerkkabel niet werken. Mocht je een oude kabel gebruiken die aan één kant al wel een gemonteerde plug heeft en je de andere kant ook wilt voorzien van een plug, dan is het raadzaam om eerst de al gemonteerde plug te bekijken en te kijken welk protocol daarvoor gebruikt is.

De derde stap als de aders in de juiste volgorde hebt gelegd, is dat je ze recht afsnijdt zodat ze allemaal even lang zijn. Hierna druk je ze in de plug op de juiste plek. Daarna pak je de ethernet kabel tang en daar doe je de plug in. Eén stevige kneep in de tang en alle pinnen zullen zich goed vastgrijpen in de geleider.

 

Specificaties

Aanvullende Informatie

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer