+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Delock HDMI naar VGA verloopkabeltje

Delivery Time:Beschikbaarheid: Op voorraad, indien voor 21.00 uur besteld, morgen in huis

26,99
Delock

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 3061 beoordelingen

Patrick de Wit: "Prima"

3 nov. 2019

Anoniem: "Top"

19 okt. 2019

Thuis Video Groep: "Zeer goed verkeerde bestelling werd onmiddellijk gecorrigeerd"

17 okt. 2019

 

Product Omschrijving

Details

 

Adapter van HDMI naar VGA. Hiermee kan je een apparaat met een HDMI uitgang verbinden met een monitor of beamer met VGA aansluiting.

Specificaties HDMI naar VGA adapter

• Chipset: LT8511
• Connector: High Speed HDMI type A 19 pin male > VGA 15 pin female
• VGA connector met schroefgaten
• Geschikt voor on-board video kaart (Niet voor PCIe video kaart)
• Ondersteund maximaal 1080p resolutie, afhankelijk van de monitor.
• Ondersteund maximaal 1 VGA verbinding naar de monitor toe.
• OS onafhankelijk, geen installatie vereist.

Systeemvereisten
• A free HDMI female port
• Monitor with a free VGA male interface
• System with on-board graphics card

HDMI naar VGA

HDMI (High Definition Multimedia Interface) en VGA (Video Graphics Array) zijn allebei toepassingen om videosignaal op een beeldscherm te krijgen. HDMI is de opvolger van VGA en bracht veel vernieuwingen met zich mee. Steeds meer laptops en computers worden uitgerust met een HDMI-aansluiting en steeds minder vaak met een VGA-aansluiting. Vanwege deze reden worden er ook steeds minder beeldschermen uitgerust met een VGA-aansluiting. De aansluiting kun je echter nog steeds weleens tegenkomen op een ouder beeldscherm. Hoe kun je deze koppeling maken tussen een computer of laptop met HDMI en een beeldscherm met VGA? Deze koppeling kun je maken door middel van een HDMI naar VGA-verloopkabeltje.

Mogelijkheden bij HDMI naar VGA

Een verloopkabeltje van HDMI naar VGA zet het signaal om. Dit is nodig omdat HDMI-gebruik maakt van digitaal signaal en VGA gebruikt maakt van analoog signaal. De toepassingen kunnen deze signalen niet zelf omzetten, dus moet er gebruik gemaakt worden van een verloopkabel. Bij zo’n verloopkabel is de HDMI-kant bijna altijd een kort kabeltje met altijd een plug. De VGA-kant is vaak een female-aansluiting. Het is dus nodig om een aparte VGA-kabel te kopen om de koppeling af te maken.

Voeding

Een verloopkabeltje of omvormer van HDMI naar VGA heeft altijd voeding nodig om zijn werk te kunnen doen. Dit is echter niet veel en wordt al gelijk ondersteund door het kabeltje. Het HDMI-kabeltje ondersteunt deze hoeveelheid elektriciteit die nodig is voor de chip. 

Geluid

HDMI ondersteunt video en geluid, maar VGA niet. VGA ondersteunt alleen video. Het is dus noodzakelijk, als je geluid wilt afspelen op het beeldscherm of audiosysteem, dat je een apart kabeltje voor de geluidsoverdracht aankoopt. Sommige verloopkabels van HDMI naar VGA ondersteunen deze mogelijkheid al. Je kunt zien of een omvormer of verloopkabel audio ondersteunt aan of er een ingang aanwezig is voor een aux-kabel. Bij sommige verloopkabels en omvormers is het helemaal duidelijk. Hierbij wordt er dan een aux-kabel meteen al meegeleverd.

HDMI naar VGA via DVI

Wij krijgen weleens de vraag of je ook een koppeling kunt maken van HDMI naar VGA via DVI. Met andere woorden: men koopt een HDMI naar DVI-kabeltje en plugt aan de andere DVI-plug een VGA-kabeltje in. Dit is een logische vraag, want DVI kan zowel werken met analoge signalen als digitale signalen. Deze koppeling, als het mogelijk zou zijn, zou dan ook veel kosten verminderen. Een koppeling zoals hier beschreven wordt kost namelijk een paar euro en een HDMI naar VGA-omvormer of verloopkabel loopt al gauw op naar de 20 euro.

Het zal echter nooit werken. DVI is namelijk geen omvormer. DVI kan wel werken met analoog en digitaal, maar niet de signalen omvormen van digitaal naar analoog.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Wit
Lengte 0,2 meter
Connector A Type HDMI A
Connector A geslacht Male
Connector B Type VGA
Connector B geslacht Female
Levertijdindicatie 1

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer