+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Delock HDMI naar VGA met audio verloopstuk

Verloopstuk van HDMI naar VGA toe, met extra audio uitgang. Zo kan je ook het geluid afspelen vanuit de HDMI uitgang.

Delivery Time:Beschikbaarheid: Op voorraad, indien voor 22.00 uur besteld, morgen in huis

21,99
  • Koop 3 voor € 21,95 per stuk en bespaar 1%
  • Koop 10 voor € 19,95 per stuk en bespaar 10%
  • Koop 25 voor € 18,95 per stuk en bespaar 14%
Delock

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 2958 beoordelingen

Anoniem: "Goed snelle bezorging prima zo."

24 jun. 2019

Anoniem: "Goed product gekocht lage prijs"

23 jun. 2019

Anoniem: "Prima kabel snelle service. Geen klachten."

19 jun. 2019

 

Product Omschrijving

Details

Met deze adapter kan je een VGA monitor of beamer aansluiten op een HDMI uitgang van een PC, laptop, blu-ray speler of ander HDMI apparaat. Deze adapter heeft een stereo jack uitgang, zodat je ook het geluid via de HDMI aansluiting kan afspelen.

Waarvoor is de HDMI naar VGA plus audio adapter bedoelt?

Soms heeft je HDMI apparaat geen aparte audio uitgang. Omdat VGA geen audio ondersteunt, is het niet handig om een HDMI naar VGA kabel of adapter te gebruiken. Je hebt dan geen geluid meer. Met deze adapter is dat probleem opgelost! Deze adapter heeft een stereo 3,5mm jack uitgang, zodat je stereo geluid kunt aansluiten op de adapter.

Specificaties HDMI naar VGA met audio adapter

• Connector:
High Speed HDMI-A 19 pin male >
VGA 15 pin female
3.5 mm 3 pin stereo jack female
• Chipset: CH7101
• VGA connector zonder schroefaansluitingen
• Resolution max 1920 x 1200 @ 60 Hz (Afhankelijk van je apparatuur) • Ondersteunt maximaal 1 VGA monitor
• Kleur: zwart/wit • Afmetingen (LxBxH): ca. 49 x 23 x 15 mm • Werkt op elk systeem, geen drivers benodigd. • Werkt niet op micro systemen zoals een Raspberry Pi, omdat deze adapter 5V voeding via de HDMI uitgang nodig heeft.

VGA naar HDMI

VGA (Video Graphics Array) en HDMI (High Definition Multimedia Interface) zijn allebei toepassingen om videosignaal op een beeldscherm te krijgen. Snelle vernieuwingen in de HDMI-toepassing hebben ervoor gezorgd dat VGA-aansluitingen steeds meer op de achtergrond verdwenen en nu zelfs amper meer op beeldschermen en computers worden toegevoegd. Het kan alleen nog steeds wel voorkomen dat je een oudere, nog werkende computer hebt waar geen HDMI-poort in zit, maar wel een VGA-poort. Als je dan een nieuwer beeldscherm hebt, kan het voorkomen dat je geen VGA-poort hebt, maar dan juist wel weer een HDMI-poort. Om deze connectie mogelijk te maken is er een omvormer nodig. Een VGA naar HDMI-omvormer.

Functioneren en inrichting van een VGA naar HDMI-aansluiting

De omvormer van VGA naar HDMI vormt zoals logisch het signaal om. Het signaal wat precies wordt omgezet is van analoog (VGA) naar digitaal (HDMI). Een VGA naar HDMI-omvormer is gemakkelijk in gebruik te nemen en het maakt het mogelijk om beelden via een HDMI-poort op het digitale scherm te krijgen. Bij zo’n omvormer is vaak de HDMI kant een female en de VGA-plug is vaak een male. Het is dus belangrijk dat er nog wel een HDMI-kabel aangekocht wordt om de verbinding tot stand te brengen. 

Voeding

Een omvormer heeft in alle gevallen voeding nodig om het werk naar behoren te doen. Bij zo’n apparaatje wordt daarom vaak een USB-kabeltje meegeleverd of deze zit er al vast aan. Mocht dit niet meegeleverd worden, dan wordt het vaak in de productomschrijving meegenomen en wordt dit je duidelijk. Als dit het geval is, dan moet je zelf voeding aanschaffen door middel van (vaak) een USB-kabeltje.

Geluid

In tegenstelling tot HDMI ondersteunt VGA geen geluidsoverdracht. Als je bij VGA dus geluid wilt hebben, dan moet je een apart geluidskabeltje kopen of deze wordt al meegeleverd. Bij veel VGA naar HDMI-omvormers zit het kabeltje er echter al vast aan. Het geluidssignaal wordt dan meteen omgezet naar een digitaal geluidssignaal en dit wordt dan verder getransporteerd over de HDMI-kabel.

VGA naar HDMI via DVI

VGA kan werken met DVI en HDMI kan ook werken met DVI. Wij krijgen om deze stelling dus ook vaak vragen of het mogelijk is om een verbinding te maken van VGA naar HDMI via DVI. Dit is echter niet mogelijk. VGA maakt gebruik van analoge geluids- en videosignalen en HDMI van digitale. DVI kan met beide werken, maar DVI is geen omvormer. Dus als tussenstukje een DVI-kabel te gebruiken, werkt niet.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Connector A Type HDMI A
Connector A geslacht Male
Connector B Type VGA
Connector B geslacht Female

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer