+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

HDMI naar VGA adapter

Hoe simpel wil je het hebben? Een adapter van HDMI naar VGA toe, om een HDMI apparaat op een VGA scherm aan te sluiten.
Meld u nu aan om gewaarschuwd te worden wanneer dit product weer in voorraad is

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

18,99
Delock

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 3039 beoordelingen

Anoniem: "prima snelle levering zoals in de website staat vermeld"

19 sep. 2019

Anoniem: "Prima service. Snel verzonden."

18 sep. 2019

Aad de Jong: "Snelle levering en degelijke spullen."

16 sep. 2019

 

Product Omschrijving

Details

Ingewikkelde converters zijn verleden tijd. Met deze adapter sluit je eenvoudig een VGA kabel aan op een HDMI uitgang van bijvoorbeeld een PC, laptop of blu-ray speler. In de adapter zit een chip die het HDMI signaal omvormt naar VGA signaal.

Waarvoor kan ik deze HDMI naar VGA adapter gebruiken?

Met deze adapter kan je een VGA kabel aansluiten op een HDMI uitgang van je PC, laptop, blu-ray speler of ander HDMI apparaat. Voorheen moest je daar ingewikkelde en vooral dure converters voor hebben, nu kan je met een eenvoudig verloopstukje uit de voeten! De chip in deze adapter zet het digitale HDMI signaal om naar een analoog VGA signaal.

Specificaties HDMI - VGA verloopstuk

• Chipset: CH7101
• Connector: High Speed HDMI-A 19 pin male > VGA 15 pin female
• VGA connector zonder schroefaansluitingen.
• Ondersteund max. 1080p resolutie, afhankelijk van je monitor en systeem.
• Ondersteund maximaal 1 VGA monitor
• Geen installatie van een driver nodig, werkt op elk systeem.

HDMI naar VGA-converter

De toepassingen HDMI (High Definition Multimedia Interface) en VGA (Video Graphics Array) zijn in het leven geroepen om beeldsignalen op een beeldscherm te krijgen. VGA is de oudste variant. HDMI is duidelijk de opvolger van VGA. Het bracht namelijk heel veel vernieuwingen en mogelijkheden met zich mee. In eerste instantie werden de HDMI-aansluitingen geplaatst op televisie en apparatuur voor televisies, later werden ook laptops en computers ook voorzien van deze aansluitingen en steeds minder vaak met een VGA-aansluiting. Het kan alleen wel nog voorkomen dat je deze VGA-aansluitingen nog wel op oudere beeldschermen tegenkomt. Hoe kun je dan een verbinding maken tussen het scherm met VGA en de computer met HDMI? Deze koppeling is mogelijk door een HDMI naar VGA-converter.

Werking HDMI naar VGA-converter

Een HDMI naar VGA-converter is nodig omdat het signaal omgezet moet worden. HDMI maakt namelijk gebruik van digitale signalen en VGA maakt gebruik van analoge signalen. De toepassingen kunnen het signaal niet zelf omzetten. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van een compleet andere pluggen.

Extra kabel

In veel gevallen heeft de converter aan één kant een vast, kort kabeltje. Meestal is dit een kort HDMI-kabeltje. Als dit het geval is, is er aan de andere kant van de converter een VGA-aansluiting aanwezig. Hier moet dan nog een kabel ingestoken worden om de koppeling volledig te maken. Het kan natuurlijk ook voorkomen dat het precies andersom is, namelijk dat er een kort VGA-kabeltje al vastzit aan de converter. In dit geval is het juist nodig om een HDMI-kabel aan te schaffen om de verbinding te completeren.

Geluid

Het is algemeen bekend dat HDMI zowel beeld als geluid ondersteunt. VGA ondersteunt daarentegen alleen video, dus geen geluid. Als je het geluid wilt afspelen op het beeldscherm is het dus nodig om een aparte koppeling te maken voor het geluid. In sommige gevallen bij een converter zit er al een aux-kabel vast aan. Als dit niet het geval is, moet dit door middel van een aux-kabel gerealiseerd worden.

Voeding

Een HDMI naar VGA-converter heeft altijd voeding nodig om te kunnen werken. De hoeveelheid voeding is alleen erg weinig. Het kan namelijk al tegelijkertijd met de videosignalen uit het HDMI-apparaat gehaald worden. Het HDMI-kabeltje ondersteunt dus gelijk al de voeding die nodig is. 

HDMI naar VGA via DVI

Een koppeling tussen HDMI en VGA is alleen mogelijk door middel van zo’n converter. Wij krijgen echter weleens de vraag: ‘Is het mogelijk om een koppeling te maken door middel van DVI als tussenstation te gebruiken? Deze omweg is namelijk goedkoper.’ Ons antwoord en met ons vele andere specialisten is altijd: ‘Nee.’ DVI kan inderdaad werken met analoge signalen en digitale signalen, maar het kan het niet omzetten en voor deze toepassing is het nodig om het signaal daadwerkelijk om te zetten.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Connector A Type HDMI A
Connector A geslacht Male
Connector B Type VGA
Connector B geslacht Female

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer