+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

HDMI kabel

De afkorting van deze kabel staat voor ‘High Definition Multimedia Interface’. Een HDMI kabel kopen is handig om een apparaat op een beeldscherm aan te sluiten, bijvoorbeeld een dvd spelen op uw tv of een computer op uw beeldscherm. Via de kabel wordt het signaal digitaal over gezet naar uw beeldscherm, dit betekend dat de kwaliteit via een HDMI kabel kopen hoger ligt dan bij een analoge verbinding (zoals een SCART kabel). Naast het overbrengen van beeld kan een de kabel ook audio meebrengen. Een HDMI kabel kopen is soms niet altijd even makkelijk, er zijn verschillende soorten en maten. De soort kabel die u nodig heeft wordt bepaald door de apparaten die u met elkaar wilt verbinden. Kijk goed naar de aansluiting op allebei de apparaten en bekijk dan welke kabel u nodig heeft. 

Producten 1 tot 50 van 258 totaal

per pagina zien

Producten 1 tot 50 van 258 totaal

per pagina zien

HDMI kabel kopen: waarvoor?

De kabel is te gebruiken om een computer aan te sluiten op een beeldscherm. Maar welke situaties vragen dan om een HDMI kabel kopen. De meest bekende situatie voor het gebruik van een HDMI kabel kopen is voor een Blu-ray speler, horizon box en/of geluidsinstallatie. Het grote voordeel van de HDMI kabel kopen is dus dat vrijwel alle apparaten die verbonden moeten worden met een tv een dergelijke ingang hebben. Voor uw bedrijf kan zo een kabel ook goed werken. U kunt bijvoorbeeld het scherm van uw computer laten zien op een beeldscherm gekoppeld met deze verbinding. Hierdoor kunt u tijdens een vergadering overzichtelijker aankaarten waar u het over wil hebben of welke problemen er zijn. 

HDMI kabel kopen: het gebruik

Een standaard HDMI kabel kopen heeft aan allebei de uiteinden een uitsteeksel dat ergens in kan. Dit wordt ook wel een uitgang genoemd. Het overgrote deel van deze kabels bestaat uit dit. Naast de standaardkabel zijn er ook nog talloze verschillende aansluitingen. Bijvoorbeeld een HDMI kabel kopen naar micro usb, mini, iPad aansluiting of een normale video aansluiting. Gaat u zo een kabel kopen? Dan is het belangrijk dat u vooral goed kijkt naar wat voor aansluiting u nodig heeft. Wilt u alleen twee apparaten met HDMI aansluiting met elkaar verbinden dan is een HDMI naar HDMI kabel nodig, heeft u twee apparaten waarvan één HDMI dan is het belangrijk om te kijken welke andere aansluiting u nodig heeft. Wilt u een dergelijke kabel kopen maar weet u niet precies welke de juiste is kijk dan bij het product onder specificaties daar staan alle informatie over de kabel en het soort aansluiting ervan. De kabels zijn verkrijgbaar in verschillende maten, zo kunt u bij ons een HDMI kabel kopen van 0,1 meter t/m 35 meter. Het is belangrijk om te kijken wat voor lengte u nodig heeft, dit kan schelen op de kwaliteit en snelheid van de kabel. Naast de standaardkabels zijn er ook verlengkabels, dit is bedoeld om beschadiging tegen te gaan op uw apparaat. Het kan zijn dat wanneer u uw HDMI kabel kopen zou de kabel vaak eruit en erin doet, om beschadigingen te voorkomen op het apparaat gebruikt u dit kabeltje, het kabeltje is makkelijk vervangbaar, de aansluiting op uw apparaat niet. 

HDMI kabel kopen in de toekomst

Zoals hierboven al beschreven gaat de HDMI kabel de komende jaren verder groeien, we willen steeds hoogwaardigere kwaliteit op onze schermen verwachten en de industrie gaat daarin voorop. Waar voorheen de standaard de SCART-kabel was om uw dvd-speler te koppelen aan uw televisie, wordt dat nu de HDMI kabel. De SCART-kabel maakte in tegenstelling tot de HDMI kabel gebruik van analoge signalen. Uit analoge signalen ontstaat vaak ruis, dit leidt tot storing in het beeld. Deze technologie stuurt digitale signalen van de spelcomputer naar de televisie. Digitale signalen hebben zoals eerdergenoemd relatief minder last van ruis. Dit is het grootste voordeel van de HDMI kabel kopen. In tegenstelling tot de SCART-kabel kan de HDMI geen teletekst-signalen realiseren. De nieuwste revolutie binnen HDMI is de UHD revolutie. Deze technologie is veel maar liefst 4 keer zo scherp als full HD. Kabeltje.com gaat natuurlijk mee met de tijd. Dit doen wij omdat wij willen dat u steeds beter kunt gamen, werken of gewoon surfen op het internet met behulp van onze kabels. Bent u benieuwd over de laatste ontwikkelingen op het gebied van kabels? Neem dan gerust contact met ons op om te vragen wanneer we gaan leveren.

HDMI kabel kopen: High Speed

Deze versie van de HDMI kabel kopen kan 3D, Audio Return Channel en alle andere nieuwste features van HDMI aan. Deze kabel wordt door veel andere winkels onterecht HDMI 1.3 of 1.4 genoemd. Van de HDMI organisatie mag je echter geen HDMI versienummers meer vermelden, omdat een versienummer niets zegt. Dit is slechts een marketingtruc. De HDMI kabel kopen met ethernet heeft een ethernet kanaal. Als je apparaten het ondersteunen, kan je bestanden versturen over deze kabel. Denk aan internetten op je tv of browsen op je computer. Deze kabel wordt door veel andere winkels onterecht HDMI 1.4 genoemd. De kabel past op alle HDMI aansluitingen.

HDMI kabel kopen: veelgebruikt

De HDMI kabel kopen is zonder twijfel op dit moment een van de meest verkochte kabels bij Kabeltje.com. Met een HDMI kabel kopen maak je verbinding tussen je computer en het scherm. In tegenstelling tot de oude VGA verbindingskabel is bij een HDMI kabel kopen de kabel van veel betere kwaliteit. Dit komt doordat deze kabels HD kwaliteit doorgeven. Technisch gezien heeft deze kabel veel meer beeldlijnen dan de voorgangers en zijn concurrenten. Wij adviseren daarom ook mee te gaan in deze hoogwaardige kwaliteit. Om HD te duiden de minimale HD resolutie kent maar liefst 720 beeldlijnen, dit kan zelfs oplopen tot 1080. Kortom haarscherp beeld en een groot verschil met het VGA tijdperk. Een HDMI kabel kopen kan dienen om bijvoorbeeld je computer te verbinden met een beeldscherm of beamer. Het streamt de beelden vanuit je computer naar een scherm. Let bij de aanschaf van een HDMI kabel kopen op de lengte van de kabel. Bij kabeltje.com hebben we verschillende afmetingen. We raden altijd aan om minimaal één meter te kopen, maar we hebben ze in ons assortiment tot wel 15 meter. Wil je echt de beste kwaliteit? Neem dan de Supra HDMI kabel 1 meter deze kabel kent de hoogste kwaliteit in zijn klasse en is geschikt voor de hedendaagse 4k schermen. Een kabel voor een 4k scherm is dus ook van hogere kwaliteit dan een normale kabel. 

HDMI kabel kopen: wanneer?

Bij de HDMI kabel kopen zijn er veel mogelijkheden. Veel producten werken samen met deze kabel. Een voorbeeld van de HDMI kabel kopen voor thuis is dat u, zoals eerder beschreven, een spelcomputer ermee kan verbinden. Met deze kabel kunt u in HD, Full HD en 4K gamen, series kijken en films kijken. Ook kunt u een Horizon box verbinden met uw tv door middel van een deze kabel. Hiermee kunt u vervolgens tv kijken in een hoge resolutie. Ook kunt u dit handige kabeltje kopen om vervolgens een beeldscherm met hoge resolutie te kopen. Met zo een verbinding is het mogelijk om bijvoorbeeld heel gedetailleerd foto’s te bewerken. Een hogere beeldresolutie zorgt namelijk voor een gedetailleerder beeld. 

HDMI kabel: de toepassingen

Bij de HDMI kabel kopen denkt u waarschijnlijk in eerste instantie aan een TV aansluiten op bijvoorbeeld een Xbox. Echter zijn er veel manieren om dit kabeltje te gebruiken in het bedrijfsleven. Tijdens presentaties is het handig om uw uitleg te visualiseren op een beeldscherm. Wanneer u namelijk een HDMI kabel van uw laptop naar een beeldscherm verbind kunt u bijvoorbeeld een PowerPoint presentatie laten zien. Ook kunt u een Apple TV met behulp van een HDMI kabel verbinden en vervolgens filmpjes en afbeeldingen laten zien. Dit geeft zo een presentatie meer kracht. Indien u een HDMI kabel kopen wilt, bekijk dan onderstaande producten. 

Extra info

Naast dat er veel alternatieven zijn bij de HDMI kabel kopen qua lengtes zijn er ook veel alternatieven in kwaliteit wat leidt tot verschillende prijzen. Er zijn vele discussies of een duurdere kabel nou beter is dan een goedkopere kabel. Op het internet zijn de meningen hierover erg verdeeld. Bij het overbruggen van een grotere afstand lijkt een kwalitatief betere kabel wel de beste keuze. Bij het overbruggen van een kortere afstand lijkt de kwaliteit van de kabel niet heel veel uit te maken. Het biedt een interface aan tussen alle digitale bronnen van audio/video zoals een laptop of game console enerzijds en een beeldscherm zoals een televisie anderzijds. Net als alle multimedia, is ook de HDMI kabel veel aan het innoveren. De nieuwste HDMI kabel kopen kan een 4k video resolutie ondersteunen in 60 fps (frames per seconde). Dit betekent dat de beeldkwaliteit steeds beter wordt en de digitale data steeds sneller wordt uitgewisseld.

Wilt u een HDMI kabel kopen voor bijvoorbeeld uw Xbox of Apple TV dan bent u bij Kabeltje.com bij het juiste adres. Wij bieden veel verschillende maten van de HDMI kabel. Afhankelijk van uw situatie heeft u de keuze uit de modellen van 0.50 meter tot wel 30 meter. Hoe korter de kabel, hoe minder kans op ruis. Dit betekent dat een zo kort mogelijke kabel een voorkeur heeft boven de lange kabels.