+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Aanbieding

HDMI - DVI kabel HDMI Connector - DVI-D 24+1-pin male 3,00 m zwart

Deze kabel is gemaakt om de twee meest voorkomende digitale connectors te verbinden. Houd in de gaten dat DVI alleen videosignalen kan omzetten en geen geluid. Bijvoorbeeld wel een DVD-speler, home cinema sets, LCD-TV en plasma-TV.
Meld u nu aan om gewaarschuwd te worden wanneer dit product weer in voorraad is

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Normale prijs: 10,99

Aanbieding 8,99

Valueline

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 3061 beoordelingen

Patrick de Wit: "Prima"

3 nov. 2019

Anoniem: "Top"

19 okt. 2019

Thuis Video Groep: "Zeer goed verkeerde bestelling werd onmiddellijk gecorrigeerd"

17 okt. 2019

 

Product Omschrijving

Details

HDMI - DVI kabel HDMI Connector - DVI-D 24+1-pin male 3,00 m zwart

HDMI naar DVI

Je hebt een HDMI-apparaat en een monitor met alleen een DVI-ingang of je hebt een computerscherm met alleen een DVI-uitgang en een televisie met alleen een HDMI-poort. In deze gevallen zal je vast en zeker eens de toepassing HDMI naar DVI of andersom nodig hebben. Deze koppeling is net als alle andere koppelingen mogelijk met een kabeltje. Je kunt ook kiezen voor een verloopstekker. Echter in dit geval zal je nog een extra kabel nodig hebben.

Achtergronden DVI en HDMI

DVI staat voor Digital Visual Interface. Dit werd gepresenteerd in het jaar 1999. In eerste instantie was deze toepassing alleen bedoeld als interface voor monitoren en andere beeldschermen. Later in de tijd begon het zich aan te passen en langzaam maar zeker werd het algemener. DVI werd steeds meer gebruikt voor allerlei andere digitale gegevensoverdracht. Na DVI kwam HDMI in opkomst. HDMI gaf de gebruiker meerdere mogelijkheden, waardoor DVI naar de achtergrond verdween.

Echter maken nog steeds veel mensen gebruik van DVI beeldschermen. Hierom is er tegenwoordig steeds meer vraag naar toepassingen die de koppeling HDMI naar DVI ondersteunen.

HDMI- en DVI-pluggen, verschillend of niet?

HDMI heeft in de loop der tijd verandert. Niet alleen op het gebied van technische ontwikkeling, maar ook de uiterlijke kenmerken zijn in sommige gevallen veranderd. Zo zijn er tegenwoordig niet alleen de gewone HDMI pluggen, maar ook Mini en Micro-pluggen zijn ontwikkeld. Voor de koppeling HDMI naar DVI is het dus ten eerste van belang dat je de juiste plug je neemt.

Ook aan de DVI kant zijn er meerdere versies. Zo kun je voor Single Link kabels kiezen, maar ook voor Dual Link. Dit gaat over de maximale resolutie wat de kabel aankan. Echter is er ook een optisch verschil. Dual Link-pluggen hebben namelijk meer pennen dan Single Link-pluggen.

HDMI naar DVI en andersom

In de inleiding is een beeld geschetst dat je bijvoorbeeld een HDMI-apparaat hebt en een monitor met alleen een DVI-ingang hebt of andersom. In beide gevallen is het met dezelfde koppeling op te lossen. Zo kun je gaan voor een kabel die van HDMI naar DVI gaat en deze desnoods omdraaien als deze koppeling gevraagd wordt. Als je ervoor kiest om een verloopstekker te gebruiken, dan is er nog een extra kabel nodig om te werken. Maar ook in dit geval is er geen verschil of je nu een HDMI naar DVI verloopstekker aanschaft of andersom. De kabel die gebruikt wordt, is echter wel van belang. Zo kun je een HDMI kabel nodig hebben of een DVI kabel.

In sommige gevallen zullen mensen denken dat alleen een kabel of een verloopstekker en een kabel genoeg zal zijn. Echter is dit niet het geval. Bij deze toepassing is het altijd van belang om een kabel voor het geluid nog aan te leggen.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Zwart
Lengte 3 meter
Connector A Type HDMI A
Connector A geslacht Male
Connector B Type DVI-D Dual Ink 24+1
Connector B geslacht Male
Levertijdindicatie 2
type HDMIâ„¢
Diameter 7.3 mm
Versie HDMIâ„¢ High Speed with ethernet
Type Aansluiting Recht
Verguld Nee
Buiten materiaal PVC
Ader Koper

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer