+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Aanbieding

HDMI - DVI kabel HDMI Connector - DVI-D 24+1-pin male 2,00 m zwart

Deze kabel is gemaakt om de twee meest voorkomende digitale connectors te verbinden. Houd in de gaten dat DVI alleen videosignalen kan omzetten en geen geluid. Bijvoorbeeld wel een DVD-speler, home cinema sets, LCD-TV en plasma-TV.
Meld u nu aan om gewaarschuwd te worden wanneer dit product weer in voorraad is

Beschikbaarheid: Niet op voorraad

Normale prijs: 9,99

Aanbieding 8,99

Valueline

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 3061 beoordelingen

Anoniem: "Top"

19 okt. 2019

Peter van Loo: "De bestelde producten werden in eerste instantie wel aangemeld bij PostNL maar niet aangeleverd. Na een email werd het opnieuw verstuurd en geleverd maar bevatte het pakket maar de helft van mijn bestelling. Na nog een email volgde er nog een pakket waardoor ik uiteindelijk alles heb ontvangen. De klantenservice heeft snel gehandeld want de pakketten volgden binnen een dag na mijn emails maar de emails zijn verder niet beantwoord."

17 okt. 2019

erwin: ""

16 okt. 2019

 

Product Omschrijving

Details

HDMI - DVI kabel HDMI Connector - DVI-D 24+1-pin male 2,00 m zwart

DVI naar HDMI

DVI (Digital Visual Interface) werd in 1999 geïntroduceerd op de markt. DVI is een interface voor monitoren die het mogelijk maakt om beeldschermen te voorzien van digitaal beeld. Later in de tijd kreeg DVI een extra toepassing, namelijk digitale gegevensoverdracht. DVI is echter verouderd. In 2016 werd DVI voorbijgestreefd door HDMI (High Definition Multimedia Interface) en DisplayPort. Dat gezegde hebbende wil nog niet zeggen dat je thuis nog monitoren en televisieschermen kunt hebben die een DVI-aansluiting hebben. Het is namelijk sinds kort dat DVI voorbijgestreefd is.

 

Voorbeeld situatie waarbij DVI naar HDMI gebruikt wordt

Doordat DVI nog niet zolang verouderd is, kan het voorkomen dat jouw computer alleen een DVI-aansluiting heeft. Monitoren en beeldschermen zijn er echter steeds vaker met alleen een HDMI-aansluiting. Er moet dus een manier zijn om deze twee met elkaar te kunnen koppelen. Deze manieren zijn er ook. Het is namelijk mogelijk om dit op twee manieren te doen; via een adapter of via een kabel.

 

DVI naar HDMI via een kabel

Kabels zijn (bijna) altijd de betere oplossing als het op te lossen is met één kabel. Bij DVI naar HDMI is dit ook weer het geval. Een DVI naar HDMI-kabel kun je in beide kanten inpluggen en dan voorzie je jezelf al van een makkelijke verbinding. Hierbij heb je twee koppelpunten, namelijk alleen de DVI-poort naar kabel en kabel naar HDMI-poort. Hierdoor kan er in vergelijking met de adapters minder snel storing voorkomen.

 

DVI naar HDMI via een adapter

Als je op zoek bent naar een aansluiting van DVI naar HDMI dan zal je vast en zeker de adapters tegenkomen. Dit is een apparaatje die je in de DVI-aansluiting plugt en dan een simpele HDMI-kabel tussen de twee ingangen plaatst. Hierdoor voorzie je jezelf van een verbinding. Het is echter geen waterdichte verbinding aangezien je alsnog een extra koppelpunt hebt. Je hebt namelijk 3 koppelpunten: van DVI-poort naar DVI-HDMI-converter, van DVI-HDMI-converter naar HDMI kabel en van HDMI kabel naar HDMI-poort. Door deze 3 kan er extra storing voorkomen.

 

Welke signalen via DVI naar HDMI?

HDMI ondersteunt zowel audio- als videosignalen. Echter geldt dit niet voor DVI. DVI ondersteunt alleen videosignalen. Aangezien beide toepassingen geluid moeten ondersteunen voordat het gerealiseerd kan worden, is het in dit geval niet mogelijk. Als er dus geluid gewenst is, kan dit gerealiseerd worden via een apart kabeltje.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Zwart
Lengte 2 meter
Connector A Type HDMI A
Connector A geslacht Male
Connector B Type DVI-D Dual Ink 24+1
Connector B geslacht Male
Levertijdindicatie 2
type HDMIâ„¢
Diameter 7.3 mm
Versie HDMIâ„¢ High Speed with ethernet
Type Aansluiting Recht
Verguld Nee
Buiten materiaal PVC
Ader Koper

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer