+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

EECONN Cat5e U/UTP kabel massief PVC 100m

U/UTP netwerkkabel cat5e 4x2xAWG24 grijs

Delivery Time:Beschikbaarheid: Vandaag besteld, dinsdag in huis

39,99
Eeconn

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 2948 beoordelingen

Mathias Zegen : "Was al wel bekend met dit bedrijf bij het zoeken naar diverse zeldzamere kabels en niet veel gebruikte connectoren en adapters. Dit keer was het iets klein VGA connector male naar VGA female om een VGA kabel te gebruiken als doorlus kabel voor Voodoo VGA kaart. Webshop zeer goed en overzichtelijk aanbod zeer veel en gespecialiceerd. Ik hoop hier vaker te komen"

13 jun. 2019

Anoniem: "Razendsnelle levering heel fijn."

13 jun. 2019

Anoniem: "goed"

13 jun. 2019

 

Product Omschrijving

Details

Merk EECONN
   
Soort U/UTP (UTP)
Categorie Cat.5e
Bandbreedte 100 Mhz.
Kabel 4 Pair (4x2), AWG24
Aders Massief (Installatiekabel)
Kwaliteit Aders Premium (CU: 100% Koper)
Totaalafscherming Geen
Afscherming per Aderpaar Geen
Kleur Buitenmantel Lichtgrijs
Buitenmantel PVC
CPR Ja, conform EN 50575
CPR Brandklasse Eca
Verpakking Doos
Lengte 100 meter
Verpakkingseenheid 100 meter
   

Internet kabel 100 meter

Internet is overal en moet overal zijn tegenwoordig. In de meeste gevallen biedt wifi een oplossing, maar in sommige situaties is dit te onstabiel of te traag. Een internet kabel is dan een betere oplossing. Hiermee voorzie je jezelf namelijk van een stabiele en snelle verbinding. Deze internet kabel heeft een lengte van 100 meter. Handig voor gebruik in bedrijfspanden of thuis als je een vaste internetverbinding wilt hebben op een afstand van maximaal 100 meter van uw meterkast. Heb je meer interesse in een kortere internet kabel? De mogelijkheden 15 meter, 30 meter en 50 meter zijn er ook. Heeft u apparaten die binnen 15 meter, 30 meter of 50 meter van de meterkast verwijderd zijn? Dan is het verstandig om een internet kabel van 15, 30 of 50 meter aan te schaffen om zo de kans op het verlies van signaalsterkte te verminderen.

Een internet kabel zorgt voor stabiliteit en snelheid

Ethernet wordt gebruikt om een verbinding tussen computers op te zetten, ook wel LAN (Local Area Network) genoemd. LAN’s worden het meest gebruikt in grote gebouwen waar veel computers aanwezig zijn. Denk hierbij aan scholen, bedrijven en overheidsinstellingen. Maar zoals gezegd, het internet moet sneller en stabieler. Ook bij particulieren thuis. Het gebruik van apparaten die verbonden kunnen worden met het internet groeit namelijk met de dag.

Deze internet kabel van 100 meter is betrouwbaar in zijn snelheid en stabiliteit. Vandaar dat deze uitermate geschikt is om te gebruiken om uw computernetwerk met het internet te verbinden.

Diverse afschermingsvormen van de internet kabel

Bij internet kabels wordt gebruik gemaakt van ‘twisted pair cables’. Dit zijn twee-aderige kabels waarbij de aders rond elkaar zijn gewonden. Doordat de aders om elkaar gewonden zijn, wordt elektromagnetische interferentie (“overspraak”) vermeden. Er zijn diverse categorieën van kabels, dit hangt af van de hoeveelheid windingen per meter. Des te meer windingen, des te minder overspraak kan optreden.

Er zijn verschillende vormen van afscherming waardoor elektromagnetische interferentie gereduceerd wordt, namelijk de afschermingvormen ‘unshielded twisted pair (UTP)’, ‘shielded twisted pair (STP)’ en ‘foiled twisted pair (FTP). ‘Unshielded twisted pair’ heeft geen elektromagnetische afscherming. Deze afschermingsvorm wordt het meeste gebruikt in de telefonie en voor computernetwerken. ‘Shielded twisted pair’ heeft daarentegen wél een elektromagnetische afscherming per aderpaar. Dit heeft daardoor ook het minste last van elektromagnetische interferentie. ‘Foiled twisted pair’ is hetzelfde als een ‘unshielded twisted pair’, maar heeft een extra folie om de aders heen. Hierdoor is deze vorm van afscherming dus wel ‘shielded’. Door deze vorm van ‘shielding’ wordt de elektromagnetische interferentie in de kabel gereduceerd.

Met een lengte tot 100 meter is een UTP kabel niet goed genoeg. Hierbij zult u eerder kiezen voor een STP of FTP kabel.

Welke RJ45 connector moet er op deze internet kabel?

Een RJ45 (Registered Jack) is een 8-polige connector. Deze connector wordt het meest gebruikt voor ethernetverbindingen, ook wel internetkabels, en ISDN-telefonie. Een gewone, gangbare RJ45 connector kan gebruikt worden voor deze internet kabel. Bij een internetverbinding tot 100 megabit zijn pennen 1, 2, 3, en 6 van belang.  Dit zijn de kleuren groen, wit/groen, oranje en wit/oranje. Er kan dus volstaan worden met een vier-aderige internet kabel in de meeste situaties. De meeste internet kabels hebben daarentegen acht aders. Acht aders zijn namelijk van belang bij een gigabit-ethernet connectie. Deze vorm van internet wordt vooral gebruikt in grote bedrijfsnetwerken om de verschillende delen van het bedrijfsnetwerk met elkaar te verbinden.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Grijs
Lengte 100 meter
Netwerk categorie CAT 5e
Afscherming netwerkkabel U/UTP

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer