+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

EECONN Cat5e U/UTP kabel massief PVC 50m

U/UTP netwerkkabel cat5e 4x2xAWG24 grijs

Delivery Time:Beschikbaarheid: Op voorraad, indien voor 22.00 uur besteld, morgen in huis

27,99
Eeconn

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 2988 beoordelingen

Donny: " "

17 jul. 2019

Martijn: "Ruime keuze redelijke prijzen"

16 jul. 2019

Anoniem: "Perfect "

15 jul. 2019

 

Product Omschrijving

Details

Merk EECONN
   
Soort U/UTP (UTP)
Categorie Cat.5e
Bandbreedte 100 Mhz.
Kabel 4 Pair (4x2), AWG24
Aders Massief (Installatiekabel)
Kwaliteit Aders Premium (CU: 100% Koper)
Totaalafscherming Geen
Afscherming per Aderpaar Geen
Kleur Buitenmantel Lichtgrijs
Buitenmantel PVC
CPR Ja, conform EN 50575
CPR Brandklasse Eca
Verpakking Doos
Lengte 50 meter
Verpakkingseenheid 50 meter
   

50 meter ethernet kabel

Tegenwoordig zijn wij nergens zonder internet. We verwachten dat het overal beschikbaar is. In de meeste gevallen is een wifi-verbinding voldoende, maar in sommige gevallen ook niet. Dan is dit te traag of te onstabiel. Een ethernet kabel is in deze gevallen een betere oplossing. Dit zorgt namelijk voor een stabiele en snelle verbinding met het internet. Er zullen mensen zijn die denken dat een internetkabel verschilt van een ethernet kabel. Dit is echter niet het geval. Deze kabels zijn hetzelfde, alleen worden ze in de volksmond anders genoemd. Technisch gezien zijn ze niet verschillend.

Deze ethernet kabel heeft een lengte van 50 meter. Makkelijk te gebruiken in gebouwen waar je over een lange afstanden internetsignalen moet transporteren. Een ethernet kabel van 50 meter is een lange kabel, je kunt dus nog weleens interesse kunnen hebben in kleinere kabels. De opties van ethernet kabels zijn groots. Allereerst kun je ze precies op maat laten maken, maar de varianten worden ook kant en klaar aangeboden vanaf 0,15 meter. In de gevallen dat je niet de volledige 50 meter nodig hebt, is het verstandiger om een passendere lengte aan te schaffen. Op deze manier zal er niet onnodig signaalverlies op kunnen treden.

Ethernet kabels bieden stabiliteit en snelheid

Ethernet is al jaren een begrip. Ethernet zorgt er namelijk voor dat er verbinding mogelijk is tussen jou en andere computers. Dit wordt ook wel LAN genoemd, een Local Area Network. LAN’s worden vaak gebruikt in situaties waar veel computers aanwezig zijn. Je kunt hierbij denken aan scholen, bedrijfspanden, overheidsinstellingen en meer van deze situaties. Echter worden er bij particulieren thuis ook steeds vaker ethernet kabels gebruikt, want ook hier wordt er steeds meer verwacht van de snelheid en stabiliteit. Het aantal apparaten wat met het internet verbonden kan worden groeit namelijk met de dag.

Deze ethernet kabel van 50 meter is te gebruiken thuis, maar in de meeste gevallen zal je niet deze kabel aanschaffen voor thuisgebruik door de lengte. Voor zijn lengte is deze ethernet kabel echter wel goed te vertrouwen op zijn snelheid en stabiliteit.

Afschermingen van de ethernet kabel

Ethernet kabels zijn in alle gevallen ‘twisted pair cables’. Dit zijn twee-aderige kabels, waarbij de aders om elkaar heen gewonden zijn. Door deze techniek te gebruiken, wordt de kans op elektromagnetische interferentie of ook wel signaalverlies gereduceerd. Er zijn diverse categorieën binnen de ‘twisted pair cables’. Dit hangt af van het aantal windingen per meter. Zo heb je CAT5, CAT5e, CAT6 en CAT7. CAT5 en CAT5e zijn echter al verouderd. In de meeste gevallen zul je of een CAT6 kabel willen kopen of een CAT7 kabel. Hoe hoger de categorie, hoe meer windingen en hoe meer de kans op signaalverlies gereduceerd wordt.

Als de aders alleen rond elkaar gewonden zijn, spreken we van Unshielded Twisted Pair (UTP). Deze afschermingsvorm wordt veelal gebruikt bij telefoonnetwerken en internetnetwerken. Er zijn echter nog meer manieren om signaalverlies tegen te gaan. Zo heb je ook Shielded Twisted Pair (STP). Deze afschermingsvorm biedt een extra schild tegen signaalverlies. Ook bij deze vorm zijn de aders allereerst om elkaar heen gewonden. Echter is er bij deze vorm van afscherming sprake van een schildje om ieder aderpaar heen. Op deze manier wordt er meer gedaan aan signaalverlies reductie. Er bestaat nog een manier. Namelijk Shielded Foiled Twisted Pair (S/FTP). Zoals je kunt raden, is er bij deze vorm van afscherming sprake van; 1- om elkaar heen gewonden aders en 2- een schildje per aderpaar. Bij deze afscherming is er echter nog een extra bescherming. Namelijk een folie om alle aders heen.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Grijs
Lengte 50 meter
Netwerk categorie CAT 5e
Afscherming netwerkkabel U/UTP

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer