+31 (0)226 752577

De specialist voor alle kabels. Snelle levering en scherpe prijzen!

Delock adapter HDMI-A male - VGA female met audio

Deze adapter van Delock kan worden gebruikt om b.v. een VGA-monitor op een HDMI- uitgang van computer of laptop aan te sluiten. Met de mogelijkheid om het audiosignaal over te dragen via een 3.5mm jackkabel. En om via de USB micro B een lader aan te sluiten
Nog maar 3 over

Delivery Time:Beschikbaarheid: Op voorraad, indien voor 22.00 uur besteld, morgen in huis

22,99
Delock

Voorradige bestellingen (ma -vr) leveren we binnen 24 uur.

Verzendkosten: € 3,99 bij bestellingen tot 50 euro.
Daarboven gratis verzending.

14 dagen zichttermijn; probeer de kabel uit en stuur hem terug als je niet tevreden bent.

Tweemaal verkozen tot Beste Webwinkel Consumentenelektronica!


Beoordeling van onze klanten

9,1 / 10

Gebaseerd op 2986 beoordelingen

Gerrit Rietberg: " gewoon GOED"

15 jul. 2019

Anoniem: "Perfect "

15 jul. 2019

Anoniem: "Snelle levering"

14 jul. 2019

 

Product Omschrijving

Details


  1 x High Speed HDMI-A 19 pin male >
  1 x VGA 15 pin female
  1 x 3.5 mm 3 pin stereo jack female
  1 x USB 2.0 Type Micro-B female ( om lader aan te sluiten)
• Chipset: CH7101
• High Speed HDMI specification
• VGA connector without nuts
• Signal direction: HDMI input > VGA output
• Resolution up to 1920 x 1080 @ 60 Hz
  (depending on the system and the connected hardware)
• Supports only one connection to a VGA monitor
• Colour: black
• Dimensions (LxWxH): ca. 47 x 23 x 23 mm
• OS independent, no driver installation necessary 

Verloop HDMI naar VGA

HDMI en VGA zijn allebei toepassingen voor beeldoverdracht. HDMI staat voor High Definition Multimedia Interface en VGA staat voor Video Graphics Array. HDMI is tegenwoordig de bekendste variant. Het is namelijk de opvolger van de verouderde VGA. HDMI kwam op de markt in 2002 en het bracht meteen veel vernieuwingen en mogelijkheden. VGA, op de markt sinds 1987, werd meteen gezien als verouderd en binnen enkele jaren werden het aantal VGA-aansluitingen op beeldschermen minder. Tegenwoordig worden er nauwelijks nog VGA-aansluitingen geplaatst op beeldschermen en televisies. Bijna alle televisies en beeldschermen wordt namelijk voorzien van de betere HDMI-aansluitingen. Het kan natuurlijk wel nog voorkomen dat je thuis nog een scherm hebt staan waar geen HDMI-aansluiting aanwezig is, maar wel een VGA-aansluiting. Als je dan een computer wilt aansluiten die alleen een HDMI-aansluiting heeft, stuit je op een probleem. Hoe kun je dan een verbinding maken tussen deze twee apparaten? Dit kan door middel van een HDMI naar VGA-adapter.

Werking van het verloop HDMI naar VGA

Door middel van een verloop van HDMI naar VGA kan je het digitale signaal omzetten naar een analoog signaal. HDMI maakt namelijk gebruik van een digitaal signaal en VGA een analoog. Deze signalen kunnen niet door middel van een simpel kabeltje omgezet worden. Bovendien wordt er gebruik gemaakt van verschillende pluggen. 

Extra kabel

Een verloop van HDMI naar VGA heeft altijd één vast kabeltje en aan de andere kant een female-aansluiting. In veel gevallen is het een kort HDMI-kabeltje van een centimeter of 20. Hierbij is natuurlijk dan nog een kabel nodig om de verbinding tot stand te zetten. Je hebt dan namelijk nog een VGA-kabel nodig om de verbinding te volledig te maken. Het kan ook voorkomen dat het precies andersom is, dat er een vast VGA-kabeltje is. Dan is het nodig om een HDMI-kabel aan te schaffen.

Geluid

HDMI kan zowel werken met geluid als video. VGA daarentegen niet. VGA ondersteunt alleen video en geen geluid. Als je dus een verbinding wilt maken voor geluid naar het beeldscherm, dan moet je een aparte koppeling maken. Dit kun je doen door middel van een aux-kabel. Bij veel verloopjes van HDMI naar VGA is er al een aux-kabel vast aan het verloop geplaatst of wordt deze meegezonden. Als dit beide niet van toepassing is, dan moet je nog een aux-kabel aanschaffen.

Voeding

Voeding is altijd noodzakelijk bij een verloop van HDMI naar VGA. Bij onvoldoende voeding zal het namelijk niet werken. De voeding is echter geen punt waar je tegenaan kunt lopen, want dit wordt gelijk met de videosignalen al gedaan. Het HDMI-kabeltje haalt namelijk de benodigde voeding uit het apparaat.

HDMI naar VGA via DVI

De vraag of HDMI naar VGA ook mogelijk is met DVI als tussenstation wordt ons ook weleens gevraagd. Ons antwoord zal altijd ‘nee’ zijn. Het is namelijk niet mogelijk ondanks dat DVI zowel met analoge signalen als digitale signalen kan werken. Het is een logische vraag, dat wel, want als het mogelijk had geweest dan had deze weg een paar euro gekost en nu kost het wel in de 20 euro. Maar waarom werkt het dan niet? Het werkt niet omdat DVI de signalen niet kan omvormen en dat is wel nodig.

Specificaties

Aanvullende Informatie

Color / kleur Zwart
Connector A Type HDMI A
Connector A geslacht Male
Connector B Type VGA
Connector B geslacht Female

Beoordelingen

Schrijf je eigen recensie

Alleen geregistreerde gebruikers kunnen beoordelingen schrijven. Log in of registreer